Op zondag 11 juni stond de teamfinale op de planning. Er traden 7 teams aan in deze finale: Italië, Frankrijk, Spanje, Mixed 1 (Turkije, Zwitserland & Polen), Mixed 2 (Ierland & Oostenrijk), Mixed 3 (Zweden & Israel) en België.

De wedstrijd verliep enorm spannend. Frankrijk en Italië streden voor plaats 1 en 2. En België en Spanje voor plaats 3. Het bleef tot de laatste rotatie spannend tussen België en Spanje. Nina Derwael sloot de wedstrijd af met een bangelijke oefeningen aan de damesbrug.

Het was uiteindelijk Italië (212.062) die de FIT-Challenge won! België werd derde met 202.128 punten en Frankrijk tweede met 208.064 punten.


On Sunday the 11th of June, the finals took place in Ghent. There were 7 teams in this competition: Italy, France, Spain, Mixed 1 (Turkey, Switzerland & Poland), Mixed 2 (Ireland & Austria), Mixed 3 (Sweden & Israel) and Belgium.

The competition was extremely thrilling. France and Italy competed for place 1 and 2. Belgium and Spain for the third place. Nina Derwael ended the competition with a wonderfull exercise on uneven bars. In the end, Italy won the final (212.062), France (208.064) became second en Belgium (202.128) third.

Nieuws

BRONS voor België in teamfinale FIT-Challenge 2017

Zondag 11 jun 2017

België haalde al heel wat medailles de afgelopen wedstrijden. Zowel de junioren, senioren als jeugd wisten tijdens de kwalificaties een plekje op het podium te veroveren. Ook tijdens de finale hielden ze het hoofd koel en wisten ze goede oefeningen neer te zetten.

FIT-Challenge 2017 - Brons voor België op jeugdcompetitie

Zondag 11 jun 2017

Op dag 2 van de Flanders International Team Challenge staan de jeugdcompetitie en de finales gepland. In de voormiddag neemt de jeugd de competitiehal over. Tijd om te tonen wat ze in hun mars hebben.

FIT-Challenge 2017 - Rune Hermans wint allround, Maellyse Brassart pakt zilver!

Zaterdag 10 jun 2017

In Gent turnden ook onze Belgische seniores op zaterdag 10 juni hun kwalificaties tijdens de Flanders International Team Challenge. De meisjes toonden enkele zeer mooie oefeningen en pakken maar liefst 2 medailles!

FIT-Challenge 2017: Brons voor juniores!

Zaterdag 10 jun 2017

In Gent turnden onze Belgische juniores zonet hun kwalificaties tijdens de Flanders International Team Challenge. De punten zijn bekend en België prijkt trots op het podium!

Interview met Nina Derwael

Donderdag 13 apr 2017

Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt) traint in het topsportcentrum samen met de andere senioren van Team Belgym. Na de Olympische Spelen van Rio is deze topper niet te stoppen. We vroegen haar hoe het met haar gaat.